Glenn

Glenn är en danskfödd Australian kelpie med en gediget dokumenterad stamtavla både gällande hälsa och meriterade hundar. Härstamningen är från mestadels svenska linjer. Han kom till Sverige när han var 11 veckor gammal. Då var han en framåt och kavat valp med stor portion nyfikenhet. Egenskaper som har hållit i sig in i vuxen ålder. Allt som kommer i hans väg måste undersökas. Han blir inte rädd eller skrämd.

Glenn är en aktiv hund, men balanserad i sina egenskaper med en mycket bra koncentration och uthållighet i all form av hundträning. Glenn har ett milt och följsamt lynne med en påfallande lojalitet, samtidigt som han har viss självständighet i arbetet.

Leklusten ligger högt och han gillar verkligen att leka, både i jaktlekar som kamplekar. Glenn har ett bra gripande med visst omtag. Hans styrka är att han väljer leken före mat (och han gillar mat). Han kampar gärna med mig som med andra personer. Dock vill Glenn gärna äga föremålet. Därför har jag lagt en del fokus på byteshandel och tillit i leken. Jag upplever Glenn har stor lek- och kamplust i förhållande till vad hundrasen har generellt.

Social är Glenn när det krävs. Han tycker om de människor han känner och välkomnar gärna nya om de har något kul att erbjuda. Han är dock en hane med viss integritet, vilket man ska beakta i avel. Han är vänlig och signalsäker samt tydlig gentemot andra hundar. Han väljer bort individer som signalerar någon form av osäkerhet gentemot honom. Glenn trivs bäst med hundar som liknar hans egen sort.

Glenn är en stor hane med en mankhöjd på 56.6 cm. Det betyder att han är för stor enligt rasstandarden. För övrigt har han en sund exteriör med vissa mindre anmärkningar enligt rasstandarden. Glenn är snabb och smidig i kroppen och har aldrig varit skadad.

Arbetsmässigt är Glenn uthållig och lojal med viss självständighet. Han ger aldrig upp eller blir låg, utan tar det han blir tilldelad med fullt engagemang. Han gillar allra bäst att spåra. Han är snabb men spårar effektivt och med låg nos samt att han alltid söker spårkärnan. Han är snabblärd och en tänkande hund som har gett mig mycket gratis i träningen. Han är otroligt flexibel och det har varit med lätthet att introducera Glenn till flera olika hundsporter och träna dessa parallellt. En riktig dröm för mig till träningshund i alla lägen.

Hans glada lynne och sorglösa inställning till livet gör honom också till en väldigt enkel och rolig hund i vardagen.

Fakta

Allmänt

Namn:
KORAD, SPH II, SPH III, LPII, RLD N, RLD F
Skovfarmen's Brown Nooroo Noname

Hundras: Australian kelpie
Stamtavla: Meringa's Kelpie Database
Regnr: SE42833/2014

Född: 9 maj 2014
Färg: Chokladbrun
Kön:
Hane

Föräldrar

Efter:
KORAD, NO BCH, NO UCH, SE BCH
Busligans Bocca
- 4:a Norska Mästerskapen i sök, 2009

Undan:
DK UCH, DK V-14, CZ UCH, NL UCH, C.I.E
Skovfarmen's Brown Hidden Agenda

Hälsa

Höfter: HD grad A
Armbågar:
ED ua (0)
Rygg: Utan anmärkning
Knän: Patella, ua
Hjärta: Ultraljud ua, 2017
Tänder: Fulltandand, saxbett

Övrigt

Mankhöjd: 56,5 cm
Vikt: 23 kg

Avel: 3 kullar

Tävlingsmeriter

Glenn tävlas främst i spår och lydnad. Vi har testat på en del andra grenar som vi har tävlat i med blandad framgång. 

 • Mentalitet:

  - Väl godkänt mentaltest på 521p, 2017
  KORAD
  - Känd mental status, 2015
  - Genomförd BPH, 2015

 • Bruks:

  - 1x cert i elitklass, spår
  - Godkänd elitklass spår, SPH III
  - Godkänd högreklass spår, SPH II

 • Lydnad:

  - Startat lydnadsklass 3
  - Lydnadsdiplom klass 2, LPII

 • Utställning:

  - 1x svenskt cert
  - Godkänd exteriörbeskrivning

 • Nosework:

  - Startat TSM 3
  - 1x diplom TEM 1, behållare
  - 1x diplom TEM 1, utomhus
  - Godkänt doftprov, klass 1, 2 & 3

 • Rallylydnad:

  - Godkända resultat fortsättningsklass, RLD F
  - Godkända resultat nybörjaklass, RLD N

Mentalitet

Glenn genomförde mentalbeskrivning (MH) när han var 12 månader och 1 dag gammal. Han ligger över medelvärdet för hundrasen på merparten av egenskaperna.

Han visade stor nyfikenhet på mentalbeskrivningen vilket också var hans främsta egenskap på mentaltestet som han genomförde med godkänt resultat när han var 3 år och 12 dagar gammal.

↟ BOGGAS ↟

Livet med Australian kelpies från Skovfarmen's kennel. Läs mer om Glenn och Alde och allt de hittar på främst inom bruks (spår) och lydnad samt nose work. Webbsidan funnits på nätet sedan 2003.

Socialt

Häng med Sofia via sociala medier, eller ta kontakt via mail.


All rights reserved. www.boggas.se © 2003-2021