Glenn i avel


Glenn är en hane med en gediget dokumenterad stamtavla både gällande hälsa och tävlingsmeriterade hundar. Han är frisk och har många bra egenskaper mentalt som arbetsmässigt. Egenskaper som jag tycker är så bra att han har fått gå vidare i avel. 

Jag att lånar ut Glenn för avel till max 3 tikar. Tilltänkt kombination ska vara med låg inavelsgrad och ska inte överstiga 1.0% enligt SKK's inavelsberäkning på 5 generationer. 

Har tiken ingen valpkull sedan tidigare, ska parning ske naturligt och utan någon mänsklig inblandning förutom närvaro av ägare/uppfödare vid hängning.

Jag önskar att svenska avkommor efter Glenn utvärderas hälsomässigt och mentalt (HD-röntgen och genomföra mentalbeskrivning) samt att avkommorna kommer ut till aktiva hem för träning mot tävling eller tjänst.

Rekommendation


Svenska Kelpieklubben rekommenderar att hanar bör användas med måtta med hänsyn till hundrasens lilla avelspopulation.

Ingen australian kelpie bör få mer än 36 avkommor i Sverige. Idealt är att kelpies får omkring 14-16 avkommor under sin livstid. Svenska Kelpieklubben rekommenderar även att ingen kelpie bör få mer än 72 barnbarn i Sverige.

Avkommor


Glenn har 18 valpar från 3 kullar, varav 1 valp är avliden innan 1 års ålder.
Av de valpar som över 1 år är alla röntgade, och 100% har fria höfter och armbågar. 
För översikt av alla Glenns avkommor kan du se mer via Google kalkylark

↟ BOGGAS ↟

Livet med Australian kelpies från Skovfarmen's kennel. Läs mer om Glenn och Alde och allt de hittar på främst inom bruks (spår) och lydnad samt nose work. Webbsidan funnits på nätet sedan 2003.

Socialt

Häng med Sofia via sociala medier, eller ta kontakt via mail.


All rights reserved. www.boggas.se © 2003-2021