Om mig

Boggas heter den gård jag växte upp på strax utanför Varberg.

När familjens schäfertik fick sin andra kull valpar var det en valp som stack ut. Han blev min favorit och han blev kvar i familjen. Denna lilla schäfervalp fick namnet efter gården - Boggas.

Med Boggas tog jag de första stapplande stegen in i hundvärlden. Steg som kom att fortsätta allt säkrare och ivrigare. Nu har det gått över 25 år sedan Boggas föddes och jag är lika hundbiten nu som då. När jag skapade min första webbsida 2003 var det självklart att den skulle heta efter min första egna hund!

Jag är 36 år och är uppvuxen i den halländska staden Varberg. Sedan 2010 bor jag i Halmstad tack vare studier och jobb. Mitt största intresse är hundar, men jag har också stort intresse för webb och fotografering. Därför har jag utbildat mig både inom foto och interaktionsdesign med fokus mot webben. Jag har jobbat som produktfotograf i omgångar och numera jobbar jag som webmaster inom e-handelsbranschen sedan flera år tillbaka.

Mitt fokus har alltid varit att tävla med mina hundar. Och jag har tävlat., i mängder. Agility, lydnad, bruks (spår), rallylydnad, viltspår och utställning. Jag tycker det är roligt att tävla och förtjusas av utmaningarna som just träningen bakom tävling ger.

Tävling eller inte, är min grundfilosofi att bygga en trygg och harmonisk relation mellan mig och min hund genom moderna och positiva träningsmetoder. För mig är det allra viktgaste att ge mina hundar ett bra och berikat liv!

Mina utbildningar inom hund

Tävlingsledare - Bruks

Pågående

Tävlingsledarutbildning inom SBK.

Mera mentalkunskap

2020

Vidareutbildning (M3) under en helg via Svenska Brukshundklubben. För gå denna utbildning krävs att man har gått utbildning till Mentalfigurant för MH/MT.

Uppfödarutbildning

2021

Distansutbildning på 22 veckor via Svenska Kennelklubben.

Grundläggande anatomi

2021

Distansutbildning via Svenska Brukshundklubben.

Hundinstruktör

2017/2020

1-årig utbildning hos Hundens Hus i Göteborg. Utbildnignen påbörjades 2016 och klar 2017, men certifieringsprov gjordes först 2020.

Hundens beteende

2016

Distansutbildning via Svenska Kennelklubben.

Noseworkinstruktör

2015

Utbildning under tre helger med certifieringsprov via Svenska Nose Work Klubben.

Mentalfigurant MH/MT

2009

Helgutbildning via Svenska Brukshundklubben. Jag har gått fortbildningar genom åren för att bibehålla auktorisationen.

Mina andra sidor och projekt

↟ BOGGAS ↟

Livet med Australian kelpies från Skovfarmen's kennel. Läs mer om Glenn och Alde och allt de hittar på främst inom bruks (spår) och lydnad samt nose work. Webbsidan funnits på nätet sedan 2003.

Socialt

Häng med Sofia via sociala medier, eller ta kontakt via mail.


All rights reserved. www.boggas.se © 2003-2021