Om mig


Boggas heter den gård jag växte upp på strax utanför Varberg. När familjens schäfertik fick sin andra kull valpar var det en valp som stack ut. Han blev min favorit och han blev kvar i familjen. Denna lilla schäfervalp fick namnet efter gården, Boggas.

Med Boggas tog jag de första stapplande stegen in i hundvärlden. Steg som kom att fortsätta allt säkrare och ivrigare. Nu har det gått över 25 år sedan Boggas föddes och jag är lika hundbiten nu som då. När jag skapade min första webbsida 2003 var det självklart att den skulle heta Boggas - efter min första egna hund!

Vem är jag själv då?
Sofia heter jag och är född 1984 och är uppvuxen i Varberg. Jag bor sedan flera år tillbaka i Halmstad tack vare studier och jobb. Mitt största intresse är hundar, men jag har också stort intresse för webb och fotografering. Därför har jag utbildat mig både inom foto och interaktionsdesign med fokus mot webben. Jag har jobbat som produktfotograf i omgångar och numera jobbar jag som webmaster inom e-handelsbranschen sedan ett par år tillbaka.

Mitt fokus har alltid varit att tävla med mina hundar. Och jag har tävlat., i mängder. Agility, lydnad, bruks (spår), rallylydnad, viltspår och utställning. Jag tycker det är roligt att tävla och förtjusas av utmaningarna som just träningen bakom tävling ger. Tävling eller inte, är min grundfilosofi att bygga en trygg och harmonisk relation mellan mig och min hund genom moderna och positiva träningsmetoder.

För att komma i kontakt med mig maila du till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Mina utbildningar inom hund


 • Tävlingsledare Bruks
  Pågående

  Tävlingsledarutbildning inom SBK.

 • Grundläggande Anatomi
  2021

  Distansutbildning via Svenska Brukshundklubben.

 • Uppfödarutbildning
  2021

  Distansutbildning på 22 veckor via Svenska Kennelklubben.

 • Mera mentalkunskap (M3)
  2020

  Utbildning via Svenska Brukshundklubben.

 • Hundinstruktör
  2020
  En 1-årig utbildning hos Hundens Hus i Göteborg. Utbildnignen påbörjades 2016 och var avklarad 2017, men avslutades först 2020.
 • Hundens Beteende
  2016
  Distansutbildning via Svenska Kennelklubben.
 • Nose Work Instruktör
  2015
  Utbildning via Svenska Nose Work Klubben.
 • Mentalfigurant MH/MT
  2009
  Utbildning via Svenska Brukshundklubben. jag har gått fortbildningar genom åren för att bibehålla auktorisationen för kunna vara funktionärer på SBK's mentalbeskrivningar och mentaltester.

Mina andra sidor och projekt


↟ BOGGAS ↟

Livet med Australian kelpies från Skovfarmen's kennel. Läs mer om Glenn och Alde och allt de hittar på främst inom bruks (spår) och lydnad samt nose work. Webbsidan funnits på nätet sedan 2003.

Socialt

Häng med Sofia via sociala medier, eller ta kontakt via mail.


All rights reserved. www.boggas.se © 2003-2021