Skip to main content

Skovfarmen's Brown Nooroo Noname

GLENN

Glenn är en danskfödd Australian kelpie med en gediget dokumenterad stamtavla både gällande hälsa och meriterade hundar. Härstamningen är från mestadels svenska linjer. Han kom till Sverige när han var 11 veckor gammal. Då var han en framåt och kavat valp med stor portion nyfikenhet. Egenskaper som har hållit i sig in i vuxen ålder. Totalt orädd och hans glada lynne samt sorglösa inställning till livet gör honom också till en väldigt enkel och rolig hund i vardagen.

Glenn är en stor hane med en mankhöjd på ca 56 cm. Det betyder att han är för stor enligt rasstandarden. För övrigt har han en sund exteriör med vissa mindre anmärkningar. Trots sin storlek har han både blivit Svensk Utställningschampion och godkänd på exteriörbeskrivning. Glenn är dock av en lättare typ och har tagit god tid på sig att utvecklas. Det är inte förrän på äldre dagar som hans exteriör har blivit en aning mer tilltalande för domare. 

Glenn och vardagen

Glenn är balanserad samtidigt som han är väldigt intensiv i allt han gör. Det går inte göra något halvdant utan han tar i ända från klorna.

Social är han när det krävs. Han tycker om de människor han känner och välkomnar nya om de har något kul att erbjuda. Han har dock integritet som har blivit mer med åren. Han har inga problem att bli hanterad, men han morrar eller snappar om han känner sig trängd i hanteringen, dvs när personer håller sina ansikten för nära hans och han blir fasthållen och inte kan ta sig loss. Detta bör man beakta i avel.

När han var yngre lekte han gärna med andra hundar och var vänlig, signalsäker samt tydlig i hundspråket. Med åren har intresset att umgås med andra hundar minskat. Glenn kan vara tillsammans med andra, men han bryr sig inte om dem. Är de dock för på, säger han till dem relativt hårt.

Allmänt

Namn:
SE BCH, KORAD, SE UCH, NW1, LPII, RLD F, RLD N, SPHI, SPH II, SPH III
Skovfarmen's Brown Nooroo Noname

Efter:
KORAD, NO BCH, NO UCH, SE BCH
Busligans Bocca
- 4:a Norska Mästerskapen sök, 2009

Undan:
DK UCH, DK V-14, CZ UCH, NL UCH, C.I.E
Skovfarmen's Brown Hidden Agenda

Hundras: Australian kelpie
Regnr: SE42833/2014
Ursprungsland: Danmark

Född: 9 maj 2014
Färg: Chokladbrun
Kön: Hane

Hälsa

Mankhöjd: ~ 56 cm
Vikt: 22 kg

Tänder: Fulltandand, normalt bett
Testikelstatus: Normal

Höfter: HD grad A
Armbågar: ED ua (0)

Knän: Patella, ua
Rygg: Röntgad utan anmärkning

Hjärta: Ultraljud utan anmärkning, 2017

Avel

Avel: Ja, 3 kullar och 18 avkommor

Glenn och träning

Glenn är en kraftfull och aktiv hund, men balanserad i sina egenskaper med en mycket bra koncentration och uthållighet i all form av hundträning. Glenn har ett följsamt lynne med en påfallande lojalitet, samtidigt som han har viss självständighet i arbetet. Han ger aldrig upp eller blir låg, utan tar det han blir tilldelad med fullt engagemang.

Han gillar allra bäst att spåra. Han är snabb men spårar effektivt och med låg nos samt att han alltid söker spårkärnan. Han är snabblärd och en tänkande hund som har gett mig mycket gratis i träningen. Han är otroligt flexibel och det har varit med lätthet att introducera Glenn till flera olika hundsporter och träna dessa parallellt.

Leklusten ligger högt och han gillar verkligen att leka, både i jaktlekar som kamplekar. Glenn har ett direkt gripande med visst omtag. Hans styrka är att han väljer leken före mat (och han gillar mat). Han kampar gärna med mig som med andra personer. Dock vill Glenn gärna äga föremålet. Därför har jag lagt en del fokus på byteshandel och tillit i leken. Jag upplever Glenn har stor lek- och kamplust i förhållande till vad hundrasen har generellt.

Glenn är bland det bästa jag haft både vad gällande mentalitet och arbetskapacitet.

Tävlingsmeriter

Glenn tävlas främst i spår och lydnad. Vi har testat på en del andra grenar som vi har tävlat i med blandad framgång. 

 • Mentalitet:

  - Godkänt mentaltest (MT2007): 521 poäng, KORAD
  - Genomförd MH: Känd mental status
  - Genomförd BPH

 • Bruks:

  - Svensk Brukschampion, SE BCH
  - Godkänd elitklass spår, SPH III
  - Godkänd högre klass spår, SPH II
  - Godkänd lägre klass spår, SPH I

 • Lydnad:

  - 2: pris lydnadsklass 3
  - Lydnadsdiplom klass 2, LPII

 • Utställning:

  - Svensk Utställningschampion, SE UCH
  - Bästa Veteran INT, Sverige
  - BIR NAT, Sverige
  - Godkänd exteriörbeskrivning
  - 1:a avelsklass med HP, Kelpiespecialen 2022

 • Nose Work:

  - Startat TSM 3
  - 3 x diplom TEM 1, behållare, NW1
  - 1 x diplom TEM 1, utomhus
  - Godkänt doftprov: klass 1, 2 & 3

 • Rallylydnad:

  - Diplom i fortsättningsklass, RLD F
  - Diplom i nybörjarklass, RLD N

 • Vallning:

  - Genomförd vallanlagstest (NHAT): EXC

 • Viltspår:

  - Godkänd anlagsklass

Glenn och mentaliteten

Glenn genomförde mentalbeskrivning (MH) när han var 12 månader och 1 dag gammal. Han ligger över medelvärdet för hundrasen på merparten av egenskaperna.

Han visade stor nyfikenhet på mentalbeskrivningen vilket också var hans främsta egenskap på mentaltestet som han genomförde med väl godkänt resultat när han var 3 år och 12 dagar gammal.

Glenns MH och MT är filmat, men med hänsyn till GDPR finns inte filmen tillgänglig för allmän beskådan. Är du intresserad att se Glenns MH och MT på film, vänligen kontakta mig.