Skip to main content

Billie

Svensk Ungdomsmästare i agility, 2005

1999 - 2012

I takt med mitt intressera för att träna och tävla agility ökade, vill jag ha en till hund. Och jag ville ha en border collie. En registrerad tik som skulle vara långhårig och brun med vita tecken. Jag fick precis motsatsen; en oregistrerad hane som var korthårig och svart med vita tecken. Dessutom var han väldigt liten och harig när han kom hem till familjen.

Billie som han kom att kallas växte upp och blev en mycket speciell och egen hund. Han hade inte riktigt den arbetsviljan som man annars brukar se hos border collie. Utan han klarade sig gott och väl med vanliga promenader och skön plats i soffan att vila på. Han var en vänlig hund som kom överens med alla hundar och var snäll mot alla slags djur.

Billie blev min tävlingshund i agility. Även om han inte var den snabbaste så var han säker och vi klättrade upp i klasserna och till och med lyckades vinna agilityklass 3 på ungdoms SM och tävla på agility-SM. Trots han var svårmotiverad lärde jag mig att med viljan på det rätta stället går allt.

Billie somnade in våren 2012 efter kort tids sjukdom.

Fakta

Allmänt

Namn: Billie
Hundras: Border collie
Regnr: Oregistrerad

Född: 25 maj 1999
Färg: Svart med vita tecken
Kön:
 Hane

Mankhöjd: 51 cm

Övrigt

Tänder: Saxbett, saknade 11 tänder

Billie var oregistrerad, därför fanns inte intresset att undersöka honom vad gällande höfter och armbågar. Jag vet heller inget om hans föräldrar.

Tävlingsmeriter

Billie och jag tävlade enbart i agility. Han var inte direkt för rasen med fart, utan ganska svårmotiverad på banan. Trots det kämpande vi på och Billie tävlade i högsta klassen i hundsporten samt startadepå SM. 

 • Agility:

  - Felfria lopp agilityklass 3
  - Felfria lopp hoppklass 3
  - 1 x "cert" agilityklass 3
  - Startat på agility-SM, 2006
  - Svensk Ungdomsmästare i agilityklass 3, 2005
  - Årets Genombrott Agilitybladet, 2004