Skip to main content

Colt

2009 - 2019

Colt kommer från linjer som jag länge hade spanat på. Framförallt var jag intresserad av Colts mamma och hennes kullsyskon. Jag ville en dag ha en valp från någon av dessa hundar. Den dagen kom och min dröm blev sann.

Colt var en mild och framåt kelpie som också var annorlunda i träningen mot hur Casey var. Jag fick kasta omkull mycket i min träningsfilosofi för att hitta en väg passade i träningen med Colt. Han blev kanske inte vad jag förväntade mig, men jag lärde mig mycket av Colt.

Hösten 2010 skedde stora förändringar i mitt liv. Jag blev singel, började studera och flyttade till ett betydligt mindre boende än vad mina hundar var vana vid. Det fungerade inte helt att ha tre hundar i en lägenhet på 22 kvm. Speciellt inte när en av hundarna hade en del resursförsvar. Därför beslutade jag att Colt fick komma tillbaka till uppfödaren Birgitta på Bumerangs kennel. Colt kom därefter till Karin som gav honom ett aktivt och lyckligt liv, där han fick fortsätta träna och tävla agility samt tävla i rallylydnad. Colt somnade in i början av 2019.

Fakta

Allmänt

Namn:
Bumerangs Bolt From The Blue

Hundras: Australian kelpie
Regnr: S15780/2009

Född: 11 januari 2009
Färg: Chokladbrun
Kön:
Hane

Mankhöjd: 53 cm

Föräldrar

Efter:
KORAD, LPI, LPII, SE UCH
Whyalla's Exo

Undan:
KORAD, LPI, LPII, SE AG(HOPP)CH, SE AGCH
Vickulas Kanonkula
- Tävlat SM i agility

Hälsa

Tänder: Fulltandand, normalt bett
Testikelstatus: Normal

Höfter: HD grad B
Armbågar:
ED ua (0)

Övrigt

Erhållna titlar med annan förare:
KORAD, AGD II, AGHD II, RLDA, RLDF, RLDN

Avel: Nej

Tävlingsmeriter

Colt hann jag inte tävla så mycket med innan han flyttade till sin nya ägare. Men vi hann starta ett par agilitytävlingar, genomföra MH samt ställa ut i både Sverige och Norge.

Med sin nya ägare tävlade Colt i agility och rallylydnad. 

Meriter tillsammans med mig:

 • Mentalitet:

  - Känd mental status, 2010

 • Utställning:

  - CK unghundsklass, Norge

 • Agility:

  - Startat agilityklass 1
  - Startat hoppklass 1

Mentalitet

Colt genomförde mentalbeskrivning när han var 13 månader och 23 dagar gammal. Han ligger strax över medelvärdet för hundrasen på merparten av egenskaperna. 

Colt genomförde mentaltest tillsammans med sin nya matte när han var 2 år och 9 månader. Han blev godkänd med 356 poäng och därmed fick titeln Korad iom han även hade en godkänd exteriörbeskrvivning samma dag.