Skip to main content

Om Boggas

Min första egna hund var en schäfer som kallades för Boggas. Han är grunden till allt jag gör idag inom hund.

Jag - personen bakom aliaset Boggas - är född 1984 och är uppvuxen i den halländska staden Varberg. Numera bor jag i Halmsrad sedan flera år tillbaka. Mitt största intresse är hundar, men jag har också stort intresse för webb och fotografering. Därför har jag utbildat mig både inom foto och interaktionsdesign med fokus mot webben. Jag har jobbat som produktfotograf i omgångar och numera arbetar jag som webmaster inom e-handelsbranschen sedan flera år tillbaka.

Min första hund fick jag när familjens schäfertik fick sin andra kull valpar januari 1996. Det var en valp som stack ut som blev min favorit och han blev kvar i familjen. Denna lilla schäfervalp fick namnet efter den gård han föddes på - Boggas.

Med Boggas tog jag de första stapplande stegen in i hundvärlden. Steg som kom att fortsätta allt säkrare och ivrigare. Nu har det gått över 25 år sedan Boggas föddes och jag är lika hundbiten nu som då. När jag skapade min första webbsida 2003 var det självklart att den skulle heta efter min första egna hund!

Mitt fokus har alltid varit att tävla med mina hundar. Jag har tävlat, i mängder i flera olika grenar: agility, lydnad, bruks (spår), rallylydnad, viltspår och utställning. Jag tycker det är roligt att tävla och förtjusas av utmaningarna som just träningen bakom tävling ger.

Tävling eller inte, är min grundfilosofi att bygga en trygg och harmonisk relation mellan mig och min hund genom moderna och positiva träningsmetoder. För mig är det allra viktgaste att ge mina hundar ett lyckligt och berikat liv!

Utbildningar inom hund

Hundavel och genetik

Godkänd 2024

Distansutbildning via Svenska Kennelklubben.

Tävlingsledare Lydnad

Auktoriserad 2024 - aktiv

Tävlingsledarutbildning inom SBK.

Hundinstruktör

Certifierad 2020

1-årig utbildning hos Hundens Hus i Göteborg. Utbildnignen påbörjades 2016 och klar 2017, men certifieringsprov gjordes först 2020. Höll aktivit med kurser mellan 2016-2017. 

Tävlingsledare Bruks

Auktoriserad 2023 - aktiv

Tävlingsledarutbildning inom SBK.

Uppfödarutbildning

Godkänd 2021

Distansutbildning på 22 veckor via Svenska Kennelklubben.

Grundläggande anatomi

Godkänd 2021

Distansutbildning via Svenska Brukshundklubben.

Mera mentalkunskap

Godkänd 2020

Vidareutbildning (M3) under en helg via Svenska Brukshundklubben. För gå denna utbildning krävs att man har gått utbildning till Mentalfigurant för MH/MT.

Hundens beteende

Godkänd 2016

Distansutbildning via Svenska Kennelklubben.

Hundinstruktör - Nose work

Diplomerad 2015

Utbildning under tre helger med certifieringsprov via Svenska Nose Work Klubben. Höll aktivit med kurser mellan 2015-2017. Senaste åren håller jag kurser mer sporadiskt.

Mentalfigurant MH/MT

Auktoriserad 2009

Helgutbildning via Svenska Brukshundklubben. Jag har gått fortbildningar genom åren för att bibehålla auktorisationen. Dessutom är jag figurant på MH och MT 1-4 ggr per år.

Mina andra projekt